sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Sekalaisia kuvia ja ajatuksia (osa 1)

Jäivätkö auton avaimet sisälle autoon? Ei hätää, osta huoltamolta automurtosarja!

Täkäläinen tapa tervehtiä kaikkia tuntemattomiakin joka välissä (hississä, aamiaisella jne.) on aika kiva, tulee jonkinlaista yhteishengen tyyppistä oloa.

Idästä länteen kulkiessa tuntuu siltä, että meininki muuttuu - jos näitä ilmaisuja voi käyttää - pohjoismaalaisesta eteläeurooppalaisemmaksi. Olisiko lisääntyneiden meksikolaisvaikutteiden aiheuttamaa vai vain sattumaa - olemme osuneet ehkä enemmän sellaisiin huokeisiin hotelleihin/motelleihin, joissa on vakio/viikkoasukkaita.

USA:n vesikalustet jaksvat hämmästyttää, tuntuvat toimivan joka paikassa vähän eri tavalla. Usein kuuma- ja kylmävesihanat avautuvat eri suuntiin, siis toinen myötä- ja toinen vastapäivään, kuuma on sentään vasemmalla, paitsi joissain vipuhanoissa. Ja niin edelleen. Omituisin kapistus on kuitenkin suihkun sekoitin, joka on tyypillisesti rakennettu puhdasoppisen heisenbergilaiseen henkeen: yksi iso hana, josta vääntämällä pääsee säätämään veden virtauksen määrää tai veden lämpötilaa, mutta ei molempia samanaikaisesti (aluksi tulee vähän kylmää vettä, kun kääntää lisää, tulee paljon kylmää vettä ja kun kääntää vielä enemmän, tulee paljon kuumaa vettä... aivan, vaihtoehtoa "vähän kuumaa vettä" ei ole). Siitä on tietenkin olemassa poikkeus, joka on kuvassa. Tuossa mallissa kääntämällä säädellään veden lämpötilaa ja nupista vetämällä säädetään virtausta. Enpä ihan heti keksinyt miten toimii.

Tuon alla on hyvä pitää ratsiaa.


Ramones -henkinen hotelli?
Poliisit ovat helposti lähestyttäviä. Tietenkin näkevät että turistihan se siinä ja tilanteen mukainen leppoisuus on osa ammattitaitoa, mutta siltikin, kiva. En taida haluta kokeilla miten helposti lähestyttäviä ovat jos itse on negatiivinen.

Touhu on todellakin markkinoinnillisesti esimerkillistä: jos esiin nousee joku tarve, et todennäköisesti kuitenkaan ole ainoa jolle se on tullut eteen ja niinpä joku taatusti on siihen myös tarjoamassa ratkaisua. Samoin hinnat menevät juuri niin kuin niiden pitääkin mennä: oikeastaan koskaan ei tule tunnetta, että nyt huijattiin ja vedettiin ylihintaa. Pikkuhuoltsikalla syrjätiellä tai 24/7 pharmacyssä tuotteet ovat kalliimpia, mutta vain juuri sen verran kun niiden kuuluukin olla verrattuna vaikkapa megamarkettiin. Muissa maissa matkailuun usein liittyvä epävarmuus kun lähdet jotain hankkimaan ("mitähän tämäkin tulee maksamaan") on poissa.

1 kommentti:

  1. Joo, nuo hanat on ainainen arvoitus. Tuo kuvan malli on yksi vaikeimpia. Ikinä ei kannata laittaa shampoota päähän ennen kuin on varmistanut miten saa vettä. Myönnän, kerran meni useampi minuutti pähkäillessä. Jaana

    VastaaPoista