lauantai 24. elokuuta 2013

Chicago, Illinois

Eilen saavuttiin Chicagoon, itse Route 66:n lähtökaupunkiin. Heti ei kuitenkaan lähdetty reittiä huristamaan, vaan jäätiin yöksi tsekkailemaan Windy Cityn meininkejä. 


Juututtiin ruuhkaan. Paloauto.

Ilta sekä seuraava aamu kuluivat kaupungilla pyöriessä, shoppaillessa, ja käytiin se Michiganjärvikin tsekkaamassa. Iso lätäkkö on, ei näkynyt Kanadaan asti.


Muutkin turistit otti pönötyskuvia suihkulähteen edessä, niin mekin sitten


Eeppisen hieno steampunk-junarata kulki katujen yläpuolella

Kuski ja taustalla Lake Michigan

Wrooom
Vanha Route 66 on tosiaan jo hävinnyt monien uusien moottori- ja maanteiden alle, mutta suunnilleen reittiä (näin alkumatkalta) mukailee nykyinen Interstate 55. Sille siis. 

Suunnilleen sata mailia huristeltuamme (Chenoan kohdilla) päätimme poiketa isolta tieltä ja siirryimme Historic Route 66 -kilvin merkitylle pienemmälle maantielle. Sattumalta vastaan tuli pätkä ihka oikeaa vanhaa tietä, säästettynä maantien vierelle. 

Etualalla vanha 66
Vanhan tien reunassa nököttää myös vanhan näköisiä kylttejä, liekö noukittu eri osavaltioiden rajoilta talteen tien numeron vaihtuessa.

Kaarakin pääsi käväisemään vanhalla routella

2 kommenttia:

  1. Google Maps laskee NYC:n ja Springfieldin väliseksi etäisyydeksi 1005 mailia, kun ajaa Akronin ja Chicagon kautta. Ajoaika 15 tuntia 11 minuuttia. -Antti-

    VastaaPoista
  2. Tohon saa laittaa ehkä parisataa mailia lisää, kierrellään ja poiketaan isolta tieltä. Ajetaan ehkä 4-6h per päivä, mutta pysähdyksiä on asiaankuuluvasti paljon, odottamatta ja kiireettömästi.

    VastaaPoista