tiistai 20. elokuuta 2013

Saapumispäivä

Lento sujui yllättävän mukavasti, joten olimme hyvissä voimissa valmiina kohtaamaan maahantulomuodollisuudet - moni oli varoittanut, että niissä palaa aikaa ja hermoja. Passintarkastus sujui luitenkin kuin kotimaassa (lukuunottamatta sormenjälkien ja iiriskuvan [?] ottamista), kaikki tarkastuspisteet auki ja koko homma hoidettu osaltamme reilussa viidessä minuutissa. Kohtelias ja ammattitaitoinen rajamies, pisteet USA:lle 1-0. Laukkuja sa sitten odottaa pidempään, eli melko normaalin ajan. Seuraavaksi jännäsimme meneekö tullin kanssa pitkään, mutta ilmeisesti meidän koneellisemme (tulimme Tukholmasta) jälkeen tulevat intialaiset vetivät tullin huomion puoleensa, ja näköjään koko koneellisemme osalta tulli oli ihan läpikävelyjuttu.2-0.

Hotellille pääsemisen vaihtoehtoja pohdittiin jonkin aikaa: juna, bussi tai shuttle taksi. Päädyttiin viimeiseen (kiinteä hinta, 17$/henki), koska haluttiin välttää kulkuneuvon vaihtoja ja matkalaukkujen raahamista. SAS lentää Newarkiin, joka on käsittääkseni pienempi ja lähempänä oleva lentokenttä kuin JFK.Matkaa oli 15 mailia ja melkoisen kiertoajelun saimmme (vajaa 1,5 h), kyydissä oli porukkaa neljästä eri hotellista ja meidät vietiin perille viimeisenä. Ei haitannut, oli kiva katsella kaupunkia.Molemmat kiinnitimme huomiota sihen, että ei kyyti kauhean kallis ollut kun Holland -tunnelin käytön listahinta näytti olevan luokkaa 15$ ja kyyditettäviä oli 9 henkeä.

The Lexington New York City Hotel on ihan hyvä ja siisti. Kun oltiin saatu tavarat huoneeseen lähdettiin saman tien kaupungille kävelemään.Suuntavaisto petti heti - oli mennyt sekaisin taksin pyörityksessä, yksisuuntaisia katuja - mutta aulasta saatu kartta pelasti. Chrysler Building, Times Square, Keskusrautatieasema... Oli hieman outo fiilis, kun maisemat olivat niin tuttuja elokuvista ja TV-sarjoista. Mahtavatko nuo poliisitkaan olla aitoja vai ovatko vain näyttelijöitä.

Päätimme että emme aikaeron takia hanki ainakaan toistaiseksi prepaidSIM-kortteja, joten yhteydenotot tekstarilla nykyisiin numeroihimme tai etunimi.sukunimi@gmail.com. Tekstarit maksavat 0,24e/kpl, joten vastailemme sähköpostilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti