torstai 29. elokuuta 2013

Texas - New Mexico

Pyörittyämme aamupäivän Amarillossa ja Cadillac Ranchilla lähdimme taas ajelemaan. Melkein heti New Mexicon puolelle saavuttuamme alkoi horisontissa näkyä (näin suomalaisnäkökulmasta hassuja) vuoria.


Hetken aikaa reittiä pohdittuamme (iso helppo interstate vs. mutkitteleva vanha tie) päädyimme ajamaan vanhaa, vuoriston kautta kulkevaa tietä ja tähtäämään yöpymisemme Las Vegasiin. Nope, ei siihen isoon neonvaloja tursuavaan johon suuntaamme myöhemmin, vaan samannimiseen vuoristossa sijaitsevaan pikkukaupunkiin.Aluksi vanha tie oli lähinnä yksitoikkoista, viivasuoraa ja hieman mäkistä. Ympäröivät ja edessäpäin häämöttävät vuoret tarjosivat onneksi jonkinlaista pällisteltävää outoine muotoineen.


Pato

Löpöä. Kyltti vähän matkan päässä kertoi, että seuraavalle löpöasemalle on noin 100km. Landella siis oltiin.


Kuski joka ei ennen ollut missään vuoren tapaisellakaan ajellut hieman kuumotteli että kuinka siellä jyrkillä rinteillä oikein pysytään. Noin tunnin ajelun jälkeen tulivatkin ensin isot mäet, ja jonkin ajan päästä ihka oikea vuorenrinne siksakkia kulkevan tien muodossa. Nopeusrajoitus tässä kohtaa laski huomattavasti, ja kun sitä kiltisti noudatti niin hyvin siellä rinteessä selvisi.

Vuoren päälle kipuamisen jälkeen vuorossa oli jonkin sortin ylänkö, josta lasketeltiin pitkiä loivia mäkiä hieman alaspäin ja sitten vastaan loikkasikin jo Vegas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti