torstai 22. elokuuta 2013

Ensimmäinen päivä tien päällä


Aika lähteä ajamaan. Hertzin täti yritti myydä meille isompaa autoa - ajettiin jopa sattumalta kivasti näytille, mutta otimme varauksen mukaisen. Dodgea emme saaneet, mutta ei tuossa isossa Nissanissakaan mitään vikaa ole.


Epäilty saa valtion kihlat, kuvattu taksin ikkunasta.

Kuski ja Nissan Altima.

New Yorkista pääsimme ulos pienten kartturin kommellusten jälkeen varsin sujuvasti. Pikku hankaluus oli, että paperista karttaa emme olleet vielä onnistuneet löytämään ("Do you have road maps?", "No, I am sorry... where are you heading to?", "To the west coast.", ja vieressä seisonut jamppa katsoi huuli pyöreänä et kettuileeko toi vai ollaanko tosissan) ja kännykän navigaattorilta, joka muuten täyttää hyvin tehtävänsä, on hankala katsoa kokonaiskuvaa. Niinpä Washington Bridgen jälkeen valittiin puolestakymmenestä mahdollisesta täysin sattumanvaraisesti yksi tie (Interstate 80), joka myöhemmin osoittautui - tismalleen oikeaksi!

Matkan varrella koukkailtiin hieman moottoritieltä ja se karttakin saattiin lopulta ostettua. Kuski bongasi jonkin taukopaikan esitetelineestä alennuskuponkilehtiä, joista oli hyvä valita sopiva hotelli. Holiday Inn, 74$ + verot, ja paikkakunta Clarion, Pennsylvania.Appalakit takana, kauniita maisemia, alkoi hyvin!
Amerikassa huoneetkin on isompia.
Hienoja geologisia muodostumia Appalakeilla

2 kommenttia:

  1. Eiks olekin mahtavaa! Vuoret ja isot laaksot. Siellä tajuaa mitä sana valley tarkoittaa. Toivottavasti pääsette myöhemmin myös Sierra Nevadaan, siellä on valitettavasti uutisten mukaan pahoja metsäpaloja.

    Suosittelen pikkuteitä: kauniita maisemia, pieniä kyliä (sunnuntaiaamuisin ruuhkaa vain kirkon parkkiksella) ja ihmeellisiin paikkoihin ripoteltuja hautausmaita. Jaana

    VastaaPoista
  2. Pennsylvania on tunnettua hiilikaivosaluetta. Kannettaa joskus tsekata Centralian tarina, jossa hiilikaivos syttyi tuleen ja palaa vielä tänäkin päivänä /Peter

    VastaaPoista