perjantai 30. elokuuta 2013

Las Vegas, Santa Fe ja Albuquerque

Aamulla lähdimme harvinaisen aikaisin liikenteeseen, katselemaan pikku Las Vegasin vanhan kaupungin kulmia. Kaupunki on ollut 1800-luvun lopussa rautatien sinne saapuessa ollut vilkas keskus, ja siellä ovat pyörineet myös monet kuuluisat lainsuojattomat kuten Billy the Kid ja Jesse James.


Plaza

Kävimme syömässä Plaza-hotellin ravintolassa, jossa viereisen pöydän vanha meksikolainen innostui kertomaan paikan historiasta ja nuoruudestaan. Juuri samainen ruokailusali oli ollut ennen saluuna, jossa oli menoa ja meininkiä. Paappa kertoi myös kuinka nuorea poikana oppi lassoamisen jonkinlaiselta mestarilta temppuja ja tekniikoita.


Antiikkikaupan kisu poseerasi


"Tunnelin päässä näkyy valoa!" - Jarrumies

Seuraavana kohteenamme siinsi noin 60 mailin päässä, taas vuorien takana Santa Fe. Se erosi huomattavasti monista toisiinsa sekoittuvista pikkukaupungeista erikoisen espanjalaistyylisen arkkitehtuurinsa ansiosta.
Santa Fe on tunnettu kuivasta ja aurinkoisesta ilmastostaan


Santa Fe -pysäyksen jälkeen matka jatkui Albuquerqueen. Hyvin Meksikolaisvaikutteinen kaupunki sekin. Kävimme katsomassa 1700-luvulta peräisin olevaa vanhaa kaupunkia, jonka Plazalla livebändi soitti musiikkia. Muutenkin vanha kaupunki oli tunnelmaltaan kiva, vaikka aika monessa nurkassa olikin turisteille suunnattuja kauppoja.
Päädyimme myös ostamaan jotain:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti