tiistai 20. elokuuta 2013

Toinen päivä New Yorkissa

Pitkä jono Metropolitaniaan - päästiin ohi ennakkolipuilla, huiskis!

Kävimme tänään heti aamupäivällä Metropolitaniassa. Pääasiassa katsoimme modernia (esim. Pollock) ja melkein modernia (esim. Van Gogh) taidetta. Lisäksi kiersimme vielä pikaisesti Egyptologisen osaston, joka oli myös upea! Ihan oikeasti täytyy miettiä voisiko joskus tulla viikoksi ihan vain tuota museota varten.(Esimerkiksi matkalla Egyptologiselle osastolle pysähdyimme katsomaan ohimennen kohdalle sattunutta pientä Fabregé -näyttelyä. Toistakymmentä esinettä, muutamia pääsiäismuniakin.Eli katsottavaa riittää kyllä.) Museo kilpailee hyvällä menestyksellä Louvren, British Museumin yms. kanssa. Pari vinkkiä: a) Kannattaa ostaa liput etukäteen netistä, pääsee jonojen ohi. b) Viidennessä kerroksessa on kattoterassi, josta on aivan mahtava näkymä kaupungille ja varsin kohtuuhintainen pikku baari.

Metropolitanianin kattoterassilla


Ältsihyvää sandwichia dinerissa Central Parkin lähellä

Kulttuurinälkä tuli tyydytettyä Metropolitanialla, joten jätimme suosiolla MoMan odottamaan mahdollista seuravaa vierailua. Sen sijaan suuntasimme Empire State Buildingiin. Törkeän hintaiset liput (27 $/aikuinen) näköalatasanteelle, mutta kannatti kyllä käydä.



Times Square, eilen


4 kommenttia:

  1. Olet sitten päässyt heti Minni Hiiren viereen ;). Ja aiempaan postaukseen kommenttina: nukkua ehtii kotona (ja haudassa)- ei muuta kuin menoksi niin kuin Lontoon sumuun. terv. Jaana

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Nyt on jo unirytmi tasaantunut. Reilun kolmen tunnin kuluttua auto alle, tie kutsuu!

    VastaaPoista
  3. Kattoterassikuva on vielä oudompi kuin tuo minnikuva... taattua profiilikuva-aineista... Peter

    VastaaPoista
  4. Jooeksokki, sellainen jack-in-the-box!

    VastaaPoista